Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Polityka prywatności

W odniesieniu do Państwa danych osobowych, które przetwarzamy w celach opisanych w niniejszej Polityce, jesteśmy administratorem zbioru tych danych osobowych.

Możecie Państwo odwiedzić naszą stronę internetową bez podawania swoich danych osobowych. Zapisujemy w tym przypadku jedynie dostęp do danych bez odniesienia do danych umożliwiających identyfikację osoby, np.: nazwę dostawcy usług internetowych, stronę internetową, za pośrednictwem której znaleźliście się Państwo na naszej stronie lub ewentualnie nazwę żądanych danych. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu ulepszenia naszej oferty i nie pozwalają na identyfikację Państwa osoby.

Dane osobowe są pobierane przez system w momencie, gdy nam je Państwo podajecie np. podczas zakładania profilu klienta, rejestracji w celu otrzymywania newslettera, udziału w loteriach, lub podczas korzystania z usługi rezerwacji towaru.

Przekazane nam dane osobowe są gromadzone, przetwarzane oraz wykorzystywane wyłącznie w zgodzie z zasadami opisanymi w tej polityce prywatności oraz zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych oraz Ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Przetwarzamy otrzymane od Państwa dane osobowe w celu wykonania i realizacji Państwa zamówień oraz świadczenia zamówionych przez Państwa usług. Jeśli otrzymamy od Państwa adres e-mail w związku ze sprzedażą towaru lub z usługą, możemy na podstawie art. 23 ust.1 i ust.4 Ustawy dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych wykorzystać go do bezpośredniej reklamy własnych podobnych produktów oraz usług.
Oczywiście, możecie Państwo w dowolnym czasie cofnąć zgodę na wykorzystywanie swoich danych osobowych bez innych kosztów niż ewentualne koszty opłat pocztowych lub koszty połączenia telekomunikacyjnego/internetowego.
By cofnąć zgodę możecie Państwo skorzystać z możliwości kontaktu wskazanych w rubryce „Prawa Użytkownika, pytania dotyczące ochrony danych i możliwości kontaktu”.

Przekazywanie Państwa danych Osobom trzecim odbywa się tylko wtedy, gdy jest to konieczne do świadczenia danej usługi. Państwa dane są przekazywane na przykład firmom, którym zlecono dostawę przesyłki.

Opt-Out-Cookies

Twoje cofnięcie zgody obowiązuje dopóki opt-out-cookie nie zostanie wykasowany z odpowiedniej przeglądarki Twojego komputera.

Ponadto mają Państwo możliwość włączenia „opt-in-cookie” w celu przedłużenia okresu ważności cookie.

Opt-In-Cookies

Dane osobowe są przez nas kasowane przy uwzględnieniu terminów przechowywania danych określonych w przepisach prawa podatkowego oraz prawa handlowego, jeśli nie są już wymagane do przewidzianych celów użytkowych. Jeśli zgłosiliście się ew. zarejestrowaliście się Państwo w celu długoterminowego korzystania z naszych usług umieszczonych w ofercie internetowej (np.: newsletter), to Państwa dane zostaną usunięte po wyrejestrowaniu z danego serwisu przy uwzględnieniu możliwych terminów przechowywania danych.

Aby korzystanie z naszej strony internetowej było dla naszych Klientów łatwe i nie sprawiało im trudności, używamy na różnych stronach tzw. plików cookies (inaczej zwane ciasteczkami). Cookies to małe pliki tekstowe, która za pośrednictwem Państwa przeglądarki internetowej zostają na stale zapisane na Państwa komputerze. Przy pomocy tzw. first party cookies pobieramy ogólne, istotne dla celów statystycznych dane o zwyczajach w zakresie korzystania z Internetu przez użytkowników odwiedzających naszą stronę internetową. Nie przyporządkowujemy ich jednak do żadnej osoby. Dane te zawierają datę i czas wizyty na naszej stronie internetowej, jak również strony przeglądane przez użytkownika. Dzięki ciasteczkom mamy możliwość optymalizacji naszej oferty prezentowanej na naszej stronie internetowej.

Ustawienia większości przeglądarek internetowych umożliwiają automatyczną akceptację plików cookies. Możecie Państwo jednak zablokować trwałe zapisywanie plików cookies lub wprowadzić takie ustawienia w Państwa przeglądarce, by informowała Państwa o każdorazowym umieszczeniu cookies w Państwa urządzeniu. Zaznaczamy, że w przypadku całkowitego wyłączenia cookies nie wszystkie funkcje tej strony internetowej bądź innych stron, które Państwo odwiedzacie, będą działać prawidłowo.

Do naszej oferty online wykorzystujemy serwis „Google AdWords“, a w jego ramach narzędzie „Google Conversion-Tracking“. Za jego pomocą (w Państwa komputerze) umieszczany jest cookie służący śledzeniu konwersji, kiedy klikają Państwo na ogłoszenie AdWords; cookies związane z narzędziem „Google Conversion-Tracking“ są aktywne tylko przez ograniczony czas. Kiedy wybierają Państwo określone strony naszej oferty online, Google i my jesteśmy w stanie na podstawie wspomnianych cookies stwierdzić, że kliknęli Państwo na odpowiednią reklamę i zostali przekierowani do naszej oferty online. Informacje zgromadzone dzięki zastosowaniu cookies służą do sporządzania tak zwanych statystyk konwersji; w szczególności pozwala to określić ogólną liczbę użytkowników, którzy kliknęli na daną reklamę i zostali przekierowani na stronę zaopatrzoną w tag śledzenia konwersji. Statystki konwersji nie zawierają informacji pozwalających na osobistą identyfikację użytkowników strony.

Jeżeli nie chcą Państwo uczestniczyć w Google-Conversion-Tracking, mogą Państwo odmówić korzystania tego narzędzia. W tym celu wystarczy za pośrednictwem wyszukiwarki internetowej dezaktywować odpowiedni cookie narzędzia Google Conversion-Trackings. W takim wypadku nie nastąpi zaewidencjonowanie Państwa wizyty na stronie w statystykach śledzenia konwersji. Na poniższej stronie dostępne są informacje uzupełniające na temat postanowień Google dotyczących ochrony danych: http://www.google.de/policies/privacy/.

O ile wyrażą Państwo w ramach korzystania z naszej strony internetowej wyraźną zgodę na pobieranie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych, będą one wykorzystywane poza zakresem określonym w niniejszej polityce prywatności zgodnie z zakresem wskazanym w danej deklaracji zgody.

W dowolnym czasie możecie Państwo cofnąć udzielone przez Państwa zgody wobec określonego w deklaracji zgody odbiorcy ze skutkiem na przyszłość.

By cofnąć zgodę mogą Państwo skorzystać z możliwości kontaktu przez formularz kontaktowy.

Zabezpieczamy naszą stronę internetową i pozostałe systemy wykorzystując techniczne i organizacyjne środki zabezpieczające przed utratą, zniszczeniem, dostępem, zmianą lub upowszechnianiem Państwa danych przez nieupoważnione osoby. Dostęp do kont Klientów oraz innych osobistych usług jest możliwy tylko po wprowadzeniu identyfikatora użytkownika oraz osobistego hasła. Powinniście Państwo traktować swoje dane dostępowe jako poufne i zamykać okno przeglądarki, jeśli opuszczacie Państwo naszą witrynę, szczególnie wtedy, gdy korzystacie z komputera wspólnie z innymi osobami.

W związku z Państwa dostępem na naszych serwerach są tymczasowo zapisywane dane, które umożliwiają identyfikację (np.: adres IP, data, czas wizyty i przeglądane strony) w celu zagwarantowania bezpieczeństwa danych. Nie jest przeprowadzana analiza, z wyjątkiem celów statystycznych w formie anonimowej.

Podczas transferu danych osobowych korzystamy z tak zwanego certyfikatu bezpieczeństwa SSL (Secure Socket Layer) w połączeniu z szyfrowaniem o sile 256 bit. Transfer zaszyfrowanych danych rozpoznacie Państwo po symbolu zamkniętej kłódki umieszczonym na listwie Państwa przeglądarki. Szyfrowanie połączenia odbywa się za pośrednictwem High-grade-Encryption (AES-256 256 bit), wymiana klucza przy użyciu RSA 1024 bit.

W odniesieniu do danych zbieranych w związku ze zwykłym przeglądaniem przez niezarejestrowanych i niezalogowanych użytkowników naszej strony internetowej, administratorem Państwa danych osobowych jest:



Witryna stworzona na platformie